,

Tjejpasset

Det har varit en skön dag idag och inte så stressigt som det kan vara ibland. Efter skolan så köpte jag två semlor som jag moffade i mig utan några större problem. Sen var kcalorieintaget för träningen gjord 😉

Det börjar bli en hel del tjejer på Tjejpasset vilket är skitkul! Det är ifrån börjat ett projekt som jag startade när jag jobbade på KFUM gården här i stan. Dom ville att det skulle komma fler ungdommar dit.

Eftersom jag på den tiden ville att det skulle komma flera tjejer till klubben samt att jag såg en trend som visade på att intresset för kampsport bland tjejer ökade så startade jag ett tjejpass i Thaiboxning på KFUM.

illonka
Ilonka Elmont Fightas PRO och är bla flerfaldig värlsmästarinna i Thaiboxning. Hon verkar dessutom vara en as cool tjej

Tjejpasset vart till slut en riktigt succe och det var säkert ett 40 tal tjejer sammanlagt som tränade en gång i veckan. När min extraresurs tjänst slutade på KFUM och Tornhagen så startade jag ett Tjejpass även på Fight Center .

På den tiden så hyrde vi fortfarande tider av karate klubben Kyokushin Center Linköping så vi fick träna på helgerna till en början.

Idag så har vi ett Tjejpass varje Tisdag kl 18:00-19:30 för att alla tjejer på klubben vilket har varit mycket populärt. Själva ideen med Fight Centers Tjejpass är att det ska fungera som en kompliment till den andra träningen på klubben. Inte som ett alternativ till den vanliga träningen.

Jag vet av erfarenhet att om det är fem tjejer som börjar träna på klubben så är det kanske två som stannar kvar till nästa termin.

Genom att ha ett tjejpass på klubben dit alla tjejer som tränar på klubben kan gå oavsett nivå så gör jag det lättare för dom nya tjejerna att haka på dom som redan varit med ett tag och därmed stannar kvar.

På tjejpassen lägger jag stor vikt på att ta fram rätt tänk i gruppen, coacha dom tjejer som gillar att träna och kanske det viktigaste av allt att visa att jag tror på tjejerna.

Det var faktiskt just det att någon trodde på mig gjorde att jag själv en gång i tiden började tävla och sattsa.

Jag är helt övertygad om att vårat Tjejpass kommer ta fram några av kommande stora ledare och några av sveriges främsta kvinnliga fighters i framtiden!

Lite Fight Center Historia helt enkelt och den har bara börjat för vi siktar högt!