,

Studiebesök på LiU

Jag och Ullet har precis varit på studiebesök och det var intressant! Dels för att se vad det fanns för hjälpmedel man kunde få när man pluggade och inte minst fråga dom lite om deras erfarenheter av personer som pluggade vidare trotts sin dyslexi.

Efter att ha pratat lite med dom så kändes det riktigt bra måste jag säga men jag är fortfarande orolig för om jag faktiskt kommer klara det när man väl är där ni vet.

…alltså just det där med att plugga in sakerna och hänga med i tempot.

Jag vet att jag inte är trög eller nått. Det har jag ju insett nu på senare tid genom alla olika jobb jag haft för jag har värkligen jobbat inom alla bransher som inte kräver någon utbildning.

Allt ifrån diskplockare, räkna trafik till att jobba på HM och inom skolan i över två år som extra resurs som det kallades.

Det är rätt många som pluggar trots sin dyslexi tydligen och det känns ju bra för jag kommer vell behöva alla hjälp kan kan få elle nått.

Den största förändringen på universitetet är nog att dom som är där har gjort ett medvetet val att faktiskt plugga vidare. Det gör att jag lättare hänger med och får energi att hela tiden plugga vidare. Förhoppningsvis kan man hjälpa varandra att ta sig igenom sakerna även när det känns jobbigt. För jag är helt övertygad om att det kommer bli det periodvis.

Jag vart faktisk sugen på att plugga vidare idag och det programet jag kollade på hette Kultur, samhäll och mediagestaltning och fanns tydligen i Norrköping i sånna fall.

Vi får se vad som händer fram över jag kommer i vilket fall som helst att vänta med att plugga vidare då jag vill åka och träna i Thailand i höst! Plugga kan ja göra sen!

Idag är det ju internationella kvinnodagen. Senare ikväll tänkte jag berätta mera om några kvinnliga förebilder och även varför jag engagerat mig i jämnstäldhetsfrågor. Hela den här grejjen med Fight Centers Tjejpass som jag startat upp handlar delvis om just om det.

Nu blire fika och sen ska jag hålla fortsättningspasset på Fight Center


Ny grym låt som jag är helt övertygad om att den kommer spelas sönder fram över 😉