SOS-Alarm

Ja fick lite besök igår kväll och hen hade med sig havrebröd. Jag äter ju havregrynsgröt varje morgon men bröd är någonting som ja i stort sett aldrig äter.

15354303_10154509149730804_1053390429_o

Det är mest skit i vanligt bröd så ja har aktivt valt bort det. Havre bröd däremot var någonting som jag tyckte var värt att testa. Det va riktigt gott faktiskt och helt klart något tom ja kan tänka mig att äta till frulle eller mellanmål.

Nu till vad som hände förra veckan. Jag satt och jobbade och kl var vell halv tio på kvällen i alla fall. Några medlemmar som precis gått ifrån klubben kom springandes tillbaka och ropade att det låg en person utanför. Min spontanta tanke var att o faan, vänta ja ska bara fixa klart här men sen insåg jag snabbt att ee det kanske va bäst att ja spring ut direkt. Jag visste ju trots allt inte vad som hade hänt.

Det var ju mörkt ute och när jag kom fram såg jag bara två personer som stod där och en kopplad hund som verkade orolig. När jag kom fram så låg det en äldre man på sidan i gräset. Han rörde sig men såg samtidigt otroligt stel ut. Hans blick va helt tom och när jag frågade vad som hänt så kunde han knappt andas. Han fick inte fram ett ord. Min första tanke var att han måste ju vara på droger eller nått men samtidigt så va min spontanta känsla att det inte var så. Eftersom att han låg på sidan och var otroligt spänd så visst jag inte hur han skulle reagera om jag tog i honom. Efter ett tag så kom fler personer springandes och dom kände igen mannen och hunden. Det var några personer som bodde rätt nära och dom hade ett svagt minne av att han hade diabetes.

Jag ringde SOS-alarm medan dom andra letade efter någonting att ge honom att dricka. Tyvärr hade vi ingenting. Varken på oss eller på klubben. När jag skulle ringa så kom jag på. Va faan har dom för nummer till SOS!? Det är inget nummer jag har inlagt på telefonen och dom bytte ju nummer eller hur det var. Det stod i alla fall still i huvet men dom andra kom snabbt på numret. Samtidigt som jag slog numret fick jag en flashback ifrån när jag och en annan person precis dragit upp en tjej som hängde utanför fönstret på tredje våningen. Hon hade fått en panikångest-attack och försökte ta livet av sig genom att hoppa ut genom ett fönster!!

När jag ringde SOS-alarm så förklarade jag att vi hittat en man på gräset och att vi inte vista vad som hänt. Dom skickade en ambulans till platsen och senare kom det fram att han hade diabetes av något slag och att han bara svimmat av när han var ute och gick med sin hund. Sen va det svart. Han hade vaknat på gräset och visste inte vad som hänt. Nu har jag inte pratat med honom efteråt men det va en jävla tur att han svimmat på gräsmattan istället för asfalten två meter därifrån.

Han och hunden fick hjälp i alla fall av ambulanspersonalen och det kändes bra att han var i händerna på några personer som kunde hjälpa honom bättre.

Jag fick ett samtal ifrån England igår. Det här kan bli intressant 🙂