, ,

läs och mongoheter

Är hemma en sväng mellan skolan och innan jag ska dra vidare till gymmet. Nu är jag bara hemma för att dricka en latte och för att byta kläder.

Nu sitter jag här med min kaffelatte och samlar mina tankar (bloggar) lite.

Det har varit en bra dag i skolan idag men jag kände mig inte på humör riktigt i morse. Jag tror att det beror på att det var väldigt stor frånvaro i skolan på morgonen. Jag vill inte påverkas av att andra inte är i skolan men jag gör det och jag fattar inte varför. Det är ju upp till mig om jag vill klara skolan i slutenden.

En annan grejj som är mindre bra är att jag har typ gjort två lexor hemma den här terminen. Det mesta har jag gjort i skolan istället då jag har flera extra lektioner där i bla i spec-svenska, engelska och matte.

Det är några arbeten som jag måste göra och det behöver jag sätta mig med hemma men ja har så himmla svårt att sätta mig ner och göra läxorna hemma.

Jag är inte lat jag tycker verkligen inte det men det tar sån energi att sätta mig ner och göra det att jag vet inte hur jag ska få det här att fungera. Det är inte bara sätta sig tyvärr annars skulle jag gjort det för länge sen jag har vilja till det men jag finner ingen ro till att göra det.

Det är i skolan jag verkligen märker av mina läs och skrivsvårigheter. …det blir så konkret just där.

Idag när jag hade extra svenska så hade jag information och allting framför mig. Jag läste texten tjugo gånger eller nått och jag visste frågorna och allting. Endå lyckades jag sammanfatta och skriva en mening på hela timmen som jag satt där. Jag kunde bara inte koncentrear mig på texten jag läste och det är så jävla störande!!!

OK om jag var trött eller nått då hade jag i alla fall en anleding men jag var pigg och hur utvilad som helst!

Ibland undrar jag hur faan ja ska klara och plugga vidare när jag inte ens klarar det här!!? Att plugga på folkhögskola eller universitet måste ju vara tio gånger svårare och man har säkert dubbelt så mycket att göra på kortare tid.

Tyvärr är jag så van att läsa och skriva uppgifterna som jag alltid har gjort förut när jag pluggat och jag och Ullet som är min svenska lärare kom fram till att ja inte ska envisas med att göra det längre för det har ju uppenbarligen inte fungerat förut!!? Hur trög får man vara liksom fasen att jag ska va så envis!

Vi kom i alla fall fram till at det viktigaste för att jag ska klara mina studier är att försöka lära mig att använda dom hjälpmedel som faktiskt finns på ett bättre sätt. Jag har tex möjlighet att använda en scanning som sen gör att ja kan få texter upplästa (tyvärr med en dataröst som låter helt handikapp), bandspelare och en bärbara datorer.

…men det är så himmla svårt att ändra gammla vanor, det är så sjukt lätt att trilla tillbaka till gammla rutiner!

Nee jag ska fixa det här och jag ska hitta mitt sätt att lära mig på så att jag kan plugga vidare sen!

hörs säkert senare Peace!