,

se och lär!

Ikväll har jag suttit och studerat en del kampsport. Kampsportsnörd som jag är så kollar ja in olika fighters på olika nivåer för att se hur dom rör sig vilka briser dom har och hur man helt enkelt skulle kunna slå dom 😉

Ett vanligt problem som många har är att dom inte har något helhetstänk utan antingen så boxar dom eller så sparkar dom.

Ett annat vanligt problem är att fighters hoppar runt för mycket. Dom är alltså ”mer i luften” än på marken och då har dom oftast rätt dålig balans med. Det gör att man i sin tur lättare kan kontrollera dom genom att slå eller sparka på dom. Det gör att dom inte lyckats hålla ihop sin stil när dom väl blir pressade ordentligt även om dom så klart kan komma en bra bit endå.

Ett annat vanligt problem är att dom rör sig mycket i onödan när någon sparkar eller slår på dom och det gör också i sin tur att dom blir tröttare lättare.

En grymt exempel på fighting på riktigt hög nivå är OS matchen mellan Linköpingskillen Naim Terbunja i rött och Korobov i blått.

Kolla in fotarbetet på dom här killarna speciellt Korbov. Han går undan slagen så att dom precis missar och kontrar direkt. Kolla även hur han ”skär av ringen” hela tiden för att till slut få Naim mot repen.

Korobov vann matchen till slut men Naim är en RIKTIGT GRYM fighter det ska ni värkligen veta ni som inte känner till honom sedan tidigare! Naim har bla vunnit Golden Gloves! Den titeln har Mohammad Ali, sugar ray vunnit sedan tidigare!

Ni kan föresten besöka Naims hemsida på Naimterbunja.com

Några av er kanske funderar på varför jag berättar om boxning när jag själv håller på med Thaboxning och Kickboxning men faktum är att all kampsporter har massor att lära sig ifrån boxningen.

Jag ska berätta mera i morgon sov gott allihoppa hoppas vi ses i morgon!