Jonas Ivung » Fighting och skolan
 

Fighting och skolan

18 oktober '09 | 23:32

Fighting är för mig en del av träningen och det är ett sätt för mig att veta att träningen går åt rätt håll. Träningen blir mycket roligare när ja har ett klart mål med min träning och jag är extremt målinriktad …antagligen på gränsen till fanatisk när ja väl ger mig faan på någonting.

Med tanke på vilja så har jag ett väldigt starkt minne ifrån mellanstadiet och ja hade fått en tennis boll som satt fast i en gummisnodd som i sin tur satt fast i en plastbytta med sand i för att inte skiten skulle släppa ifrån marken helt enkelt. Ja tyckte i alla fall att den va skitrolig att slå på med ett tennis rack. Ja måste ju uppenbarligen varit rätt lättroad för ja kunde stå och slå på den där bollen som ständigt kom tillbaka i en hel dag utan problem.

Jag har gått 42 matcher på ca sju år i Thaibxoning & Kickboxning och det är alltså ungefär 2 matcher i månaden om jag skulle slå ut mina matcher på tiden ja tävlat aktivt. Då har jag säkert matchtränat inför ett tiotal matcher till men som inte blivit av pga inställda matcher då motståndaren har ställt in matchen dagen innan osv. Jag tränar alltså sex dagar i veckan i minst två veckor inför varje match och ja har mååååååååååånga ronder mitts, säckträning och sparring ronder bakom mig. Det är helt enkelt för att ständigt fortstätta förfina och nöta in mina tekniker mot perfektion!

Många matcher har varit i tyngre viktklasser och för att få mer rutin så har jag ibland valt att möta en del tyngre motståndareför att få mer motstånd helt enkelt. Mitt record (om ja skulle kom ihåg det) skulle nog inte se så bra ut om ja får säga det själv men sen jag kom med i landslaget 2006 så har jag varit obesegrad i Sverige i Kickboxning med låga sparkar.


Matchen då ja vart uttagen landslaget

Att träna och tävla så mycket som jag har gjort har varit och är ett stort äventyr. Några av mina bästa minnen är resorna med landslaget och när jag, Totto, Mårten och Linn Wennergren åkte och tränade med Norska landslaget innan dom skulle tävla på World Cup, när jag vann Nordic open och så klart när ja vann SM 2007 det glömmer jag aldrig!

Jag tycker fortfarande att det är kul att åka på träningsläger och så klart hålla läger. Det är den personliga utvecklingen som gör att ja fortfarande satsar så mycket som jag fortfarande gör. …och så klart drömmen om att en gång kanske bli bäst i världen. Det är en dröm och I still living that dream. Ja ska bara komma igång med tävlandet igen 😉

Tyvärr så är livet som fighter allt annat än glamoröst. Det är hård träning sex dagar i veckan och den ständiga medvetenheten om kosten finns där i bakhuvudet hela tiden i alla fall för mig. Det som känts jobbigast är nog att aldrig ha råd att göra saker jag har mer eller mindre valt att satsa på min karriär inom idrotten. ”Tyvärr” i en idrott där det inte funnits någon proffsverksamhet i Sverige fören nu dom senaste åren.


Mitt första tv reportage

Jag har kunnat göra det jag vill göra och brinner för men jag har pga det fått leva ett väldigt sparsamt liv där jag fått lära mig att vända på varenda krona. Plugga har inte varit någon alternativ för mig pga min historia och ja har istället fått hanka mig fram på olika ströjobb lite överallt för att få allt att gå runt. Jag har nog jobbat med alla typer av jobb som inte kräver någon utbildning.

När jag skadade mitt knä så vändes mitt liv upp och ner men det gav mig också möjlighet reflektera över va ja faktiskt vill göra med mitt liv. Jag har inte kommit på det än tyvärr men ja har börjat fundera och det kanske är det viktigaste ändå.

Jag trodde nog aldrig att ja skulle börja skolan igen men nu när jag börjat så ångrar jag det inte en sekund. Jag har nu mera en till kamp. Det är min dyslexi och att lära mig att tro på mig själv även i skolan. Mitt självförtroende hittade jag i kampsporten men nu ska ja försöka hitta det även i skolan.

Det låter kanske inte så svårt men efter att ha känt mig som ”ett enda stort misslyckande” under hela min skoltid så är det här en stor utmaning för mig. Jag får flash back ifrån tidigare skolår lite då och då nu senast för någon vecka sedan. Det är fan inget kul när man sitter i skolan och man känner sig som en snorunge i mellanstadiet. En snorunge som bara vill grina och bokstavligt talat slå sönder nått bara för att man inte får in kunskapen i huvudet. …nu snackar vi matte A liksom suck*

plugghast

Ja ska faan klara folkhögskolan i alla fall så mycket vet jag!!! …ja har gett mig fan på det!

Hang in there alla som pluggar//Jonas


 
 
VILL DU SYNAS HÄR?webbyrå linköping
webbyrå linköping