,

Boxers vs Kickers

jaha då va man hemma igen och käkar myssli och mjölk. (riktig ungkarlsmat haha) Det va skitkul på träningen idag och jag vet inte hur många ronder extra jag sparrades idag efter träningen.

Klara kom inte till träningen idag så jag sparrades extra med Hilton och Hanna istället. Jag brukar köra lite extra sparring med en del elever delvis för att jag tycker det är kul så klart men också för att kunna träna på olika saker.

Idag så tränade jag då med Hanna som är både längre och tyngre än mig. På henne hade jag som mål att jobba mycket ”in och out” för att få henne att missa och sen sätta mina tekniker. Hanna har tränat ett tag sedan tidigare och läser bra så då krävs det lite mer av mig för att kunna finta henne.

Sen sparrades jag med Hilton som är GRYMT snabb och har riktigt bra boxning!! Han är lite kortare än mig och snabbare så då tränade jag på att fokusera ordentligt och att blocka samt förstöra hans snabba kontringar som kom så fort jag tog poäng. Eftersom han är snäppet snabbare så måste jag själv hålla ett riktigt högt tempo och endå va fokuserad samtidigt. Det kan vara svårare än vad man tror men I LIKE IT!

Nästa gång ska jag nog bara sparras några ronder boxning med Hilton eftersom det är han starkaste vapen och bra boxningssparring är alltid nyttigt eftersom det oftast är händerna som avgör många matcher.

Boxningen är den snabbaste vägen mot huvudet och därför anser jag att det är det vapnet som är kanske det mest effektiva. Om du inte är sparkspecialist som Buakaw var ifrån början men det krävs många matchers rutin och ovanligt bra balans för att fightas som han gör här! Check this out!


Buakaw i svarta shorts som är sparkspecialist ifrån början möter Masato som bygger mycket av sin fighting på boxning.